DÁREK ke každé objednávce nad 700,-Kč, plechovka RedBullu 🥳

Dětská oslava narozenin a jak se nezbláznit

Narozeniny jsou výjimečnou událostí a ty dětské obzvlášť. Představy se různí, ale většina rodičů má celkem jasno :-). Pozveme příbuzné a kamarády s dětmi k nám, pokecáme, děti si pohrají, dáme si dort, bude to prima.

Realita

12 dospělých a 5 dětí na vašich 70 metrech čtverečních. Nestíháte nosit kávu, vodu, čaj. Jedno z děti rozlilo džus a vysypalo křupky. Slavíte 2. narozeniny a oslavenec zrovna nemá nejlepší den, takže chodí všude za vámi. Přichází čas na dort. Přiběhne dítě vaší sestry a sfoukne svíčky. Vaše dítě brečí. Sestra okřikne svoje dítě. Svíčku znovu zapálíte, ale oslavenec už nemá zájem. Necháte to být a oslava běží dál. Po 4 hodinách odešli i poslední hosté a vy se můžete pustit do úklidu. Večer si sednete, že si prohlédnete fotky, ale zjistíte, že máte jen dvě. Byl to opravdu výjimečný den, jen tak na něj nezapomenete. Stejně jako loni. Nepřipadávám to povědomé? :-)

A co to udělat jinak?

Snad v každém městě najdete kavárnu s dětským koutkem, kde vám přichystají oslavu narozenin. Většina nabízí různé balíčky. Můžete si vybrat, jestli budete chtít oslavu zařídit od A do Z a nebo si část zařídíte sami. Pronájem kavárny bývá od 200 Kč na hodinu výše. Jsou často schopni zařídit dort, občerstvení, výzdobu, někde i program. Při rozhodování přichází na řadu nejen váš rozpočet. Drahé neznamená automaticky dobré, to mějte na mysli. Pokud si vyberete místo se kterým nemáte zkušenosti, je dobré zvážit především dort a výzdobu. Určitě nechcete dát 1000 Kč za dort, který nebude nikomu chutnat nebo se nebude oslavenci líbit. A stejně tak výzdoba. Pokud si nemůžete být jistí, že udělají výzdobu dle vašich představ, radši si ji zajistěte sami.

Pomůžeme vám s výzdobou

Ne každý má cit pro kombinaci barev a stylizaci jednotlivých dekorací, a může to být pěkná divočina, kterou nikdo neocení a může zkazit dojem z celé oslavy. Na vlastní výzdobě se dá zároveň ušetřit.

Potřebujete poradit nebo pomoci s výzdobou? Žádný problém, rádi vám pomůžeme vyladit výzdobu do posledního detailu. Malé děti stejně nejvíce ocení nafukovací balónky, které stojí pár korun a mohou sloužit také jako zábavný prvek pro vaše ratolesti. Vedle určitě nešlápnete ani balónky ve tvaru čísla, tématickými balónky a můžete přidat papírové dekorace, girlandu nebo banner a nezapomeňte samozřejmě na svíčky.

Nabídka občerstvení bývá často podobná - řízečky, chlebíčky, obložené mísy apod. Tady většinou moc velkou chybu neuděláte, když si objednáte přímo na místě. Nápoje je většinou zakázáno mít vlastní. Zde záleží na vás, jestli si hosté budou platit pití sami. Můžete se domluvit, že na stolech bude k dispozici voda a džus, ostatní si bude platit každý sám. Pokud chcete mít vyladěné i prvky kolem občerstvení, není nic jednoduššího než vybrat nějaké stylové talíře, papírové ubrousky a popřípadě doplnit papírovými kelímky.

Příjemné rouzloučení na závěr

Nicméně kavárnu si pronajímáte na určitý počet hodin (často je možné v případě potřeby čas prodloužit). Výhodou je, že víte, kdy oslava končí a nemusíte nikoho taktně upozorňovat, že je čas jít domů. :-) Oslavu si užijete i vy. A čas, který byste museli věnovat úklidu, můžete využít smysluplněji s pomyšlením, že za rok to uděláte stejně.

Co vy na to? Není to krásná představa? Užít si narozeniny společně se svým milovaným dítětem, za nás jednoznačně ano.