DÁREK ke každé objednávce nad 700,-Kč, plechovka RedBullu 🥳

Halloween 31.10., co je to za svátek a jak připravit párty?

halloween_dyne_blog

Halloween se u nás v posledních letech stává stále oblíbenějším. Ale ono se tak v našich končinách nejedná o oslavu svátku Halloweenu, jako spíše o párty s tématem a dlabání dýní. Za to v zahraničí, především USA, Kanadě Velké Británii nebo Austrálii, se jedná o opravdový svátek. A co se vlastně slaví? Název Halloween je ve skutečnosti zkratkou pro spojení All Hallows’ Eve, což ve staroangličtině znamená předvečer dne všech svatých. Ten den si tak lidé připomínají své zesnulé předky. Podobné tedy jako náš 2. listopad, kdy slavíme lidově řečeno Dušičky.

Letos to ale nevypadá na velké párty, které pořádají bary nebo další zařízení. Takže pokud se strašidelného večírku nechcete vzdát, budete si ho muset připravit sami. Naštěstí to není nic složitého. Záleží pro koho budete párty připravovat - děti, dospělí, rodina, přátelé nebo tam budou všichni? Tomu pak taky musí odpovídat výzdoba, dekorace a případný program.

Pokud ale nejste úplně milovníkem oslav, tak si říkáte, že tohle jde zcela mimo vás. Co ale připravit halloweenský večer s dětmi nebo vnoučaty? Nemusí se jednat o nic velkého. K večeři si můžete udělat tématické jídlo. Na internetu najdete spoustu jednoduchých receptů. I obyčejná jídla lze proměnit ve strašidelná. Například špagety s těmi správnými surovinami a ozdobami můžou vypadat jako krvavé špagety.

K podpoře atmosféry pořiďte pár dekorací. Tady záleží na věku dětí. Pro ty nejmenší můžete vybrat třeba talířek nebo balónek černé kočky, pro ty starší klidně i konfety na stůl ve tvaru dýní nebo pavouků. A celé to můžete doplnit černými balónky. Večer si pak pusťte strašidelný film nebo horor. Děti takový zábavný večer ocení a vy se určitě pobavíte taky.